Záró konferencia

2010. április 20.-án kerül sor a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány által lebonyolított TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0143 ?Esély a munkához? című pályázat záró konferenciájára.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány 2008. szeptember 01-én indította el ?Esély a munkához? című projektjét, amellyel a Békés megyében élő megváltozott munkaképességű nők és értelmi sérült fiatalok társadalmi befogadásának elősegítését, esélyegyenlőségük biztosítását, illetve munkaerő-piaci helyzetük javítását tűzte ki céljául.

mini-S5030776A projekt elkezdését mindenki nagy reményekkel várta

mini-S5030790A virágkötők szép munkái

A kiválasztott 24 megváltozott munkaképességű nő, és értelmi sérült fiatal virágkötői és takarítói OKJ vizsgát adó képzésben vett részt a KISOSZ által szervezett tanfolyamokon, majd mind a 24 fő sikeres vizsgát tett. A képzést követően 18 fő munkavállalását segítette az a szakmai csoport, akik a pszichológiai tanácsadást, a gyógypedagógiai megsegítést, a mentorálást, valamint a speciális Jobwards módszer szerinti felkészítést biztosították a programban résztvevők számára.

mini-S5031055Elméleti oktatáson a takarító csoport

Az április 20.-án megrendezésre kerülő záró konferenciát Sziszák Katalin a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ igazgatójának köszöntője nyitja meg, majd a rendezvény Mikó Melinda projektmenedzser pályázati bemutatójával folytatódik. A speciális célcsoporttal kapcsolatos oktatási tapasztalatokról Börzsei László takarítói, és Griecs Andrásné virágkötői szakoktató számol be.

Zsótér Zita fejlesztő pedagógus, mentor beszél a mentorálásról, mint támogató tevékenységről.

A záró rendezvényen a DIG-BUILD Kft. képviseletében Bagosi Sándor ügyvezető mutatja be azt a sikeres vállalkozást, amelyik csatlakozott a program foglalkoztatási eleméhez, és a jelenlegi 120 fős munkavállaló között a programban résztvevők is dolgoznak. Juhász Márton a DIG BUILD Kft. rehabilitációs munkatársa a vállalkozások és a civil szervezetek kapcsolati tapasztalatait foglalja össze. A rendezvény zárásaként Juhász Jánosné és Dágó Györgyné a program két résztvevője beszél a személyes tapasztalataikról.

Bemutatásra kerül az ?Esély a Munkához? című programról készített kisfilm, majd a konferencia svédasztalos ebéddel zárul.

A rendezvény helyszíne a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Rehabilitációs és Módszertani Központ.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány munkatársai, és a TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0143 ?Esély a munkához? című program résztvevői, és szakmai megvalósítói.

A meghívót erre a linkre kattintva letölthetik.

"Esély a Munkához"