Sajtóközlemény


Az Európai Unió és a Magyar Állam 71.718.800 Ft-os támogatást adott a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítványnak a 2010. szeptember 01.-én indult TÁMOP-5.3.1-C-09/2 ?Első lépés? - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai ?LÉPCSŐFOK? A Békés megyében gyermekvédelmi ellátásból kikerülő, vagy fogyatékossággal, szenvedélybetegséggel élő alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő program megvalósítására.

A programba a gyermekvédelmi ellátásból kikerült, vagy fogyatékossággal, szenvedélybetegséggel élő alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők kertész és takarítói OKJ vizsgát adó képzésben, valamint önkéntes segítő házi gondozói akkreditált képzésben vesznek részt a tanfolyamokon. A programon belül 12 főnek takarítói munkakipróbálás lesz biztosítva.

A képzés és foglalkoztatás során a célcsoport számára a szakmai megvalósítók pszichológiai tanácsadást, gyógypedagógiai megsegítést, mentorálást és speciális Jobwards módszer szerinti felkészítést biztosítanak.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

"Lépcsőfok", Hirek