Első főzés az életvezetési - technikák programon

Esélyek - lehetőségek - Életvezetési technikák program a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központban a Békés Megyei Önkormányzat által finanszírozott programot a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány valósítja meg.

2010. januárban 20 sérült fiatal részvételével indultak el a foglalkozások, hetente 1 alkalommal.

eletvezetés1Már nagyon megkóstolnám

A program keretében lehetőség nyílt arra, hogy a program résztvevői a gyakorlatban is kipróbálhassák, és elsajátíthassák a főzés alaptechnikáit.

Fauhelyi Balázs a nappali ellátásban részesülő fiatal így vélekedik a programról:
A tanfolyam célja, hogy a háztartásban és a mindennapi életben minél könnyebben tudjunk boldogulni, illetve el tudjunk intézni különböző hivatalos ügyeket, valamint megtanuljunk sütni-főzni. A tanfolyamon kéthetente Jobwards foglalkozásra is sor kerül, amikor megbeszéljük a tanfolyammal kapcsolatos legfontosabb dolgokat, illetve szituációs játékokra kerül sor, hogy mindenki megismerjen olyan dolgokat egymásról, amit még eddig nem ismertek. A legutóbbi szerdai napon 6 fős csapatokat alkottunk, hogy legközelebb ki, mikor fog főzni, előtte pedig bevásárolni. A csapatoknak neveket is kellett adnunk, mint például konyha ördögei, hatszemű barátok, speed. Ilyen fantázianeveket adtunk meg a csapatoknak. A lényeg, hogy ezen a tanfolyamon nagyon sok hasznos dolgot-információt tudhattunk meg és tudhatunk meg még az elkövetkezendő egy hónapban.

2010. április 22-én első alkalommal került sor főzésre.  Ezen a napon a "Hatszemű barátok" csapata látott neki a főzésnek. Babgulyást főztek, ami nagyon finom volt, de nem csak nekem, hanem az összes többi vendég számára is. Az elkészített finom babgulyást az intézményben működő nappali ellátásban található nagyoldali étkezőben fogyasztottuk el. A tervek szerint, ha minden igaz, akkor a legközelebbi tanfolyamon a mi csapatunk, a "Konyha ördögei" csapata fog főzni rakott burgonyát, palacsintával. Főzésről képeket is készítettem.

A Békés Megyei Önkormányzat által finanszírozott programot a  Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány valósítja meg.A Hatszemű barátok babgulyása nagyon ízletes volt

Forrás: Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány
Faluhelyi Balázs

Pályázatok