"TÁ-MASZ" - TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0024

 

 

 

TÁ-MASZ A hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedését segítő támogató szolgáltatások kialakítása Békés megyében  

A Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány 2013. április 1-én indította el az ?Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása? TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0024 számú programon belül a ?TÁ-MASZ? projektjét. Konzorciumi partner: Mentálhigiénés Egyesület.

Projektünkkel Békés megyében egyedül álló, fenntartható képzési és szolgáltatási programot kívánunk megvalósítani a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű, kiemelten a gyermekvédelmi ellátásban élő, vagy onnan kikerülő fiatalok számára.

Az újszerű képzési, szolgáltatási és speciális mentorálási programunk kidolgozásával és a gyermekvédelmi ellátások rendszeréhez kapcsolható TÁ-MASZ Tanácsadó és Szolgáltató Ház kialakításával hiánypótló szolgáltatás jelenik meg a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításában. Programunkba legalább 105 fő 18 éven felüli gyermekvédelmi ellátásban élő, vagy a gyermekvédelmi ellátásból kikerült fiatalt vonunk be, akik jelenlegi munkaerő-piaci státuszuk szerint pályakezdő álláskeresők, vagy inaktívak. A bevont személyek közül 105 fő képzésben és munkahelyi gyakorlaton vesz részt, számukra egyéni mentorálást biztosítunk. A gyermekvédelmi ellátásban felnövő, majd a rendszerből nagykorúságuk után kikerülő fiatalok védtelenek a társadalmi elvárásokkal szemben. A gyermekkorban szerzett sérülések miatt fokozott és folyamatos támogatást, segítséget igényelnek. Nagykorúságukig szakemberek hálózata foglalkozik velük, azonban a rendszerből kikerülve nincs lehetőség a segítségnyújtásra. A szociális háló terhelt, a közigazgatási rendszerekben eltűnnek a személyes jellegű problémák, ami tovább veszélyezteti a fiatalok munkaerő-piaci és társadalmi integrációját. Célcsoportunk tagjait a munkáltatók nem tudják megfelelő szakmai támogatás nélkül alkalmazni. Az utóbbi években kialakult gazdasági, társadalmi változások miatt olyan nagymértékben erősödött a leszakadó, hátrányos helyzetű társadalmi rétegek helyzete, hogy a célcsoportunk tagjai csak komplex szakmai beavatkozások hatására képesek a munkaerő- piacra belépni. A képességekre, személyiségre ható fejlesztések, tanácsadások segítségével képessé válhatnak/válnak önálló munkavégzésre, foglalkoztatásra. Mentális, szocializációs támogatás mellett fontos, hogy szakmai ismeretekkel, végzettséggel, munkatapasztalattal rendelkezzenek.

Szakemberek kísérésével elérhetik, hogy magasabb szintű készségekkel, ismeretekkel, mentális erősítéssel aktív munkaerő-piaci résztvevőkké váljanak.

TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0024

?Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása?

TÁ-MASZ A hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedését segítő

támogató szolgáltatások kialakítása Békés megyében

A projekt az Európai Unió támogatásával,

az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg,

a támogatás összege 163.468.917,- Ft.

 A projekt időtartama 2013. április 01. ? 2015. március 31.

 

Programmal kapcsolatban érdeklődhet:

-       Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány 5600 Békéscsaba, Berzsenyi u. 104. (66) 453-806

-       Mentálhigiénés Egyesület 5630 Békés, Borostyán u. 1/1. (66) 643-991

 

cialis

"TÁ-MASZ", TÁMOP-1.4.3-12