PAKTUM PROGRESS díjat nyert a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban megrendezett Projektvásár elnevezésű rendezvényen

A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ a "Paktum-Progress" A Békés Megyei Foglalkoztatási Paktum fenntartása című projekt keretében első alkalommal szervezte meg megyei szinten hagyományteremtő szándékkal a Projektvásárt.

Az Alapítvány bemutatta TÁMOP 1.4.1-07/1-2008-0143 "ESÉLY A MUNKÁHOZ"  Alternatív képzési és foglalkoztatási modell Békés Megyében élő megváltozott munkaképességű nők és értelmi sérült fiatalok számára című pályázatát, mely azzal a céllal jött létre, hogy segítse a Békés megyében élő megváltozott munkaképességű nők és értelmi sérült fiatalok munkába állási esélyeit. Az előzetes igények felmérése után foglalkoztatásba ágyazott képzést szervezett 24 fő bevonásával. A képzéseket külső akkreditált felnőtt képző intézmény, a KISOSZ végezte. 24 emberből 24 fő OKJ-s vizsgát tett, takarító valamint virágkötő végzettséget szerezve. A projektben vállalt feladat volt, hogy a képzést követően 14 tanuló számára segítséget nyújt abban, hogy nyílt munkaerő-piaci körülmények között munkát vállalhassanak legalább fél éves intervallumban. Ezen cél elérése érdekében már a projekt megkezdésekor elkezdték megkeresni a helyi közintézményeket, és munkáltatókat, valamint a Munkaügyi Központtal is napi kapcsolatban álltak. Áprilisban egy konferencia keretében külön lehetőséget kívánnak teremteni a témára nyitott helyi vállalkozóknak és munkáltatóknak arra, hogy megismerjék a programba bevont embereket és segítsék elhelyezkedésüket a régióban.

paktumA szépen berendezett stand mindenki tetszését elnyerte

paktum2A díjat az Alapítvány nevében Pigler Judit projektvezető vette át

Hirek