6. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok

Immár 6. alkalommal, 2010. június 4-6. között került megrendezésre Fehérvárcsurgón az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, amelynek helyszíne a szokásoknak megfelelően idén is a Károlyi kastély és a kastély parkja volt.

kep1A Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány standja népszerű volt a vásárlók körében

A rendezvényre több mint 60 kiállító érkezett hazánk és Európa különböző pontjáról. A nemzetközileg is elismert alkalomra Franciaországból, Angliából, az USA-ból, Belgiumból és Csehországból is érkeztek díszvendégek, és előadók. A vásárral egybekötött kiállításon kertészetek, termelők, kerti-dekorációkat gyártók, kertészettel foglalkozó vállalkozások, tájrendezők sorakoztatták fel eladásra kínált termékeiket a látogatóknak, a vásárlóknak.

A virágárusítások mellett a legkülönfélébb programok várták az odalátogatókat, főleg a növényekkel, környezetvédelemmel kapcsolatos bemutatók, előadások voltak nagy számban.

A gyerekeket lovas kocsikázással, játszóházzal, különböző kerti műhelyekkel várták a szervezők. A kézműves foglalkozások között volt szalmafonás is.

kep2Több, mint 60 kiállító érkezett az ország különböző pontjairól

A három napos hétvégére az időjárás is kedvezett a vendégeknek, szép napos idő fogadta a résztvevőket. A magas színvonalú előadások, és kiállítások szakmailag is újdonságokkal szolgáltak az érdeklődő szakemberek számára.

A Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány minden évben meghívást kap erre a jeles alkalomra. Így az alapítvány munkatársai ezen a hétvégén is kiállították a kertészetben nevelt növényeket. Az évelő és sziklakerti dísznövények megállták a helyüket az igen magas minőséget követelő nemzetközi kiállításon.

kep3A vásárnak a Fehérvárcsurgói Károlyi kastély parkja adott otthont

Kertészet